Bakłażan z cieciorką i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Kurczaka kroję na kawałki, przekładam do miseczki dodaję czosnek sprasowany, sól,pieprz, czubrice, oliwę i całość mieszam odstawiam na godzinę do lodówki.
2.Bakłażany kroję wzdłuż wycinam miąższ zostawiając część w środku. Posypuję obficie solą i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie sól zmywam wodą. Bakłażany smaruję oliwą, wstawiam na 30 minut do piekarnika temp 200 stopni na blaszce.
Miąższ z bakłażana kroję na kawałki i przesmażam na patelni na oleju. Przekładam na talerz.
3.Na tej samej patelni smażę kurczaka, dodaję paprykę pokrojoną i dalej smażę na końcu dodaję ketchup i ciecierzycę. Na końcu doprawiam jeszcze. Podpieczone bakłażany nadziewam farszem, układam pomidorki koktajlowe pokrojone , plastry sera i zapiekam jeszcze 10 minut. Przed podaniem posypuję natką pietruszki.
Komentarze