Bakłażan z cieciorką i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bakłażan który powstał z tego co miałam w lodówce.Był aromatyczny, lekki a zarazem sycący. Miłośnicy bakłażana będą zachwyceni.

  • 60 min

Składniki:

  • kurczak marynata:
    1 pierś z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    1 łyżeczka czubricy czerwonej
    1 łyżka oliwy

    pozostałe
    2 bakłażany
    2 łyżki ketchupu domowego
    1/2 puszki ciecierzycy gotowanej na parze
    1 papryka zielona
    1/2 sera camembert
    8 pomidorków koktajlowych
    olej,sól
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bakłażan z cieciorką i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś pokrojona  w marynacie 1.
    Kurczaka kroję na kawałki, przekładam do miseczki dodaję czosnek sprasowany, sól,pieprz, czubrice, oliwę i całość mieszam odstawiam na godzinę do lodówki.
  • bakłażan wydrązony 2. Bakłażany kroję wzdłuż wycinam miąższ zostawiając część w środku. Posypuję obficie solą i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie sól zmywam wodą. Bakłażany smaruję oliwą, wstawiam na 30 minut do piekarnika temp 200 stopni na blaszce.
    Miąższ z bakłażana kroję na kawałki i przesmażam na patelni na oleju. Przekładam na talerz.
  • kurczak z papryką przesmazony 3. Na tej samej patelni smażę kurczaka, dodaję paprykę pokrojoną i dalej smażę na końcu dodaję ketchup i ciecierzycę. Na końcu doprawiam jeszcze. Podpieczone bakłażany nadziewam farszem, układam pomidorki koktajlowe pokrojone , plastry sera i zapiekam jeszcze 10 minut. Przed podaniem posypuję natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Ciecierzyca Kurczak Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować