Bakłażan panierowany z serem

4.5 (181 ocen)

  • 40 min

Uwielbiam bakłażany. Urzekł mnie swoim oryginalnym smakiem. Jeżeli jeszcze nie znacie smaku tego warzywa, polecam, spróbujcie, warto!

  • 40 min

Składniki:

  • -4 plastry bakłażana
    -2 grube plastry sera żółtego
    -1 jajko
    -2 łyżki bułki tartej
    -sól
    -pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bakłażan panierowany z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana pokroić w plastry grubości ok. 2 cm, przełożyć na sito, posypać solą i zostawić na ok. 20 min., aby odsączyć gorzkawy sok, po czym umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Plastry oprószyć solą i pieprzem, panierować w jajku i bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu z obydwu stron. Między podsmażone plastry włożyć ser, grubości plastrów bakłażana, i trzymać na ogniu do momentu, aż ser wypłynie ze środka, a panierka będzie złotego koloru. Podawać z sałatkami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować