Bakłażan grillowany z fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przekąska z grilla

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bakłażan

    1/2 opakowanie sera feta

    2-3 suszone pomidory

    kilka oliwek

    sól, pieprz

    1 łyżka jogurtu

    olej

Bakłażan grillowany z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażan pokroić wzdłuż na plastry, nasolić i odstawić, następnie opłukać, wysuszyć ręcznikiem papierowym, skropić olejem i obsmażyć na patelni. Wystudzić. Pomidory i oliwki posiekać, dodać do fety i dokładnie połączyć z jogurtem, doprawić do smaku pieprzem. Ser rozsmarować na plastrach bakłażana i zwinąć w roladki. Podawać na zimno. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy