Bakaliowy sernik bez spodu

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczny serniczek, bez spodu, za to z bakaliami. Skromny, ale za to bogaty smakiem.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szklanka cukru
    aromat cytrynowy
    1 kg. twarogu mielonego
    4 łyżki gęstej śmietany
    1 budyń śmietankowy
    4 łyżki kaszy manny
    5 dag. rozpuszczonego masła
    15 dag. bakalii[rodzynki, żurawina, pokrojone suszone morele]
    1 łyżeczka mąki
    Dodatkowo:
    tortownica wysmarowana masłem i osypana bułką tartą
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Bakaliowy sernik bez spodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jajka ubijam z cukrem i aromatem, dodaję ser, ucieram, dodaje śmietanę, budyń, kasze mannę, masło, ucieram. Do jednolitej masy dodaje bakalie osypane mąką, mieszam.
  • jk 2. Ciasto nakładam do formy, piekę 1 godzinę w temp. 180 stopni. Jeszcze ciepły sernik posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować