BAKALIOWO WANILIOWY BLOK Z MLEKIEM W PROSZKU

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Zapraszam na słodki biały blok mleczny z kolorowymi bakaliami. Blok czekoladowy zawsze kojarzył mi się z dzieciństwem, chwilami pełnymi szczęścia i beztroski. Jeśli lubicie obłędnie słodką białą czekoladę z waniliową nutą, z mnóstwem dodatków musicie go wypróbować. Nie łatwo mu się oprzeć

  • 5 godz.

Składniki:

  • Składniki:
    • 250 g mleka w proszku (2 niepełne szklanki)
    • 125 g masła
    • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
    • 50 g cukru (1/4 szklanki)
    • 2 łyżeczki cukru waniliowego
    • 100 ml wody (mniej niż pół szklanki)
    • 300g Mieszanki bakaliowej (orzechów, pistacje, migdały) suszone kolorowe owoce (ananas, papaja, żurawina, rodzynki)
    • 20 g białej połamanej czekolady
    • 220 g herbatników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bakaliowo waniliowy blok z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    W rondelku rozpuszczamy masło wraz z wodą cukrem i olejem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. W dużym naczyniu mieszamy mleko w proszku i wszystkie pokrojone bakalie rozkruszone herbatniki, czekoladę i powoli, mieszając wlewamy do tego lekko ciepłą zawartość garnka. Całość bardzo starannie mieszamy i od razu przekładamy do keksówki wyłożonej przezroczystą folią spożywczą. Szczelnie owijamy folią i schładzamy najlepiej dobę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować