Bakaliowe pralinki w czekoladzie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię bakalie. Przepis na te czekoladki wymyśliłem sam.

Składniki:

  • ● ok. 12 dag herbatników
    ● łyżka rumu
    ● po 2 łyżki pokrojonych rodzynek, orzechów i owoców kandyzowanych
    ● 4 dag masła
    ● 1/3 szkl. mleka
    ● 2 łyżki kakao
    ● 15 dag polewy czekoladowej
    ● posypka cukrowa
    ub wiórki kokosowe

Bakaliowe pralinki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy, studzimy. Herbatniki wkładamy do woreczka foliowego i drobno kruszymy.
  • 2. Ciastka mieszamy z masłem. Wlewamy mleko i rum. Mieszamy. Dodajemy bakalie i kakao, mieszamy.
  • 3. Z ciasta zwilżonymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Oblewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami lub posypką. Schładzamy ok. 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Komentarze

Podobne przepisy