BAKALIOWE NALEŚNIKI Z JABŁKAMI

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kocham naleśniki!
Dziś będą takie wypełnione po brzegi bakaliami – chrupiące orzechy, migdały i prażone jabłka z cynamonem zatopione w miodzie – na samo wspomnienie już mi cieknie ślinka.

Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    * mąka pszenna - 1 pełna szklanka
    * mleko 2% - 2 szkl
    * jajko - 2 szt
    * sól, cukier - po szczypcie
    * olej kokosowy do smażenia 
    DODATKOWO:
    * orzechy laskowe - 1 garść
    * migdały - 1 garść 
    * jabłko - 2 szt
    * miód wielokwiatowy - 3-4 łyżki
    * cynamon - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bakaliowe naleśniki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
    Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe, odstawiamy na ok. 10 minut a następnie smażymy duże naleśniki natłuszczając patelnię olejem kokosowym.
    Do rondelka wkładamy pokrojone w kosteczkę jabłko, zalewamy miodem, dodajemy orzechy i cynamon, przesmażamy kilka minut.
    Naleśniki podajemy na gorąco z jabłkiem i bakaliami w miodzie.
    Smaczego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Jabłka Migdały Miód Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować