Bakaliowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bakalie i płatki migdałowe łączymy z mąką i proszkiem.Białka ubijamy dodajemy cukier i ubijamy na sztywno.Dodajemy żółtka,chwilę miksujemy. Do masy dodajemy przygotowane bakalie i łączymy za pomocą łopatki.Ciasto dzielimy na dwie części,wlewamy do dwóch blach wyłożonych papierem do pieczenia{32|22cm} i pieczemy ok 30 min w temp 170C,studzimy.Sok z puszki zagotowac z cukrem.Budynie rozpuszczamy w 1,5 szkl wody,łączymy z żółtkami i wlewamy do wrzącego soku i zagotowujemy.Studzimy.Ucieramy masłoi porcjami dodajemy budyń.Kawę zalewamy 1|2 szl wrzącej wody lekko studzimy,wlewamy alkohol.Brzoskwinie kroimy w plasterki.Jeden placek układamy w blaszce,rozsmarowujemy 1|3 masy ,układamy w odstępach delicje mocno nasączone naparem kawy i alkoholu.Między ciastka wkładamy plasterki brzoskwiń,wykładamy resztę kremu i przykrywamy drugim plackiem.Polewamy polewą i dekorujemy bakaliami.Schłodzic,najlepiej przez noc.
Komentarze