Bajaderkowa kostka (bez pieczenia)

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bajaderkowa kostka to taka mała wariacja na temat właśnie wspomnianych bajaderek. Ciasto robi się wprost błyskawicznie. Przy dobrej organizacji to ciasto można przygotować w 30 minut.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g herbatników, biszkoptów itp.
    250 g kremu czekoladowego
    150 g bakalii
    100 g herbatników
    100 g powideł śliwkowych
    100 g czekolady mlecznej
    40 g kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Herbaty Ciasto Bajaderka

Bajaderkowa kostka (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka i ciasteczka mielimy. Bakalie np.: orzechy czy wiórki kokosowe też mielimy. Zmielone bakalie i ciastka umieszczamy w dużej misce. Mieszamy razem z kakao. Dodajemy powidła śliwkowe oraz krem czekoladowy. Całość łączymy ze sobą.
    W kwadratowej formie do pieczenia układamy herbatniki. Na herbatnikach układamy masę bajaderkową. Ciasto umieszczamy w lodówce na dwie godziny.
    Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekolada polewamy gotowe ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Czekolada Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować