Bajaderki / ziemniaczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

W cukierniach cena czasami „powala” a w domu możemy zrobić równie pyszne ” za marne grosze „.A dlaczego?Bo te słodkości robi się z resztek!Resztek ciast , ciastek, okruchów , które zostają po innych wypiekach … a nawet z ciasta, któremu „przytrafił” się zakalec!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * pokruszone ciasta, ciastka, muffinki ( bez żadnych mas i kremów! ) – 400 g

    * pokruszone herbatniki – 100 g

    * „mleko” sojowe waniliowe – 1/3 szkl

    * cukier – 1/4 szkl

    * posiekane orzechy- 1 garstka

    * marmolada truskawkowa – ok. 150 g

    * masło – 70 g

    * olej do ciasta migdałowy – 1 łyżeczka

    * kokos – do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty Bajaderka

Bajaderki / ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Pokruszone ciasta i herbatniki mieszamy ze sobą ( absolutnie nie muszą , nawet nie powinny być pokruszone na pył! ).

    Mleko sojowe gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy masło, lekko studzimy, a następnie wlewamy do ciast.

    Dodajemy marmoladę, olejek migdałowy i posiekane orzechy , następnie wszystko razem ugniatamy na masę.

    Z przygotowanej masy formujemy średniej wielkości kulki, a następnie obtaczamy w podprażonych wiórkach kokosowych.

    Odstawiamy do lodówki do schłodzenia, a następnie zajadamy ze smakiem!

    Pycha!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Kokos Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować