Bajaderki z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób

Pyszne kuleczki z masą z mleka w proszku z dodatkiem migdałów i kakao obtoczone z lekkim jak puszek kokosie

  • 10 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 10 dag migdałów
    3 suche wafle
    20 dag cukru kryształu
    1/2 szklanki wody
    2 szklanki mleka w proszku
    20 dag masła
    5 łyżek kakao

    Dodatkowo:
    Papilotki
    Galaretka w cukrze
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bajaderki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały sparzyć i obrać ze skórki.
    Wafle poruszyć na drobne kawałki.
    Cukier zagotować z wodą i ostudzić, a potem dodać mleko w proszku, masło oraz pokruszone wafle, kakao i razem zmiksować.
    Odstawić na 1 godzinę do lodówki.
    Z wystudzonej masy formować kulki, wkładając do środka po jednym migdale. Każda kulkę obtoczyc dokładnie w wiorkach kokosowych. Schladzamy w lodówce. Podajemy w papilotkach, udekorowanej w kostce galaretki.

Porady

Podajemy mocno schłodzone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować