Bajaderki orzechowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczne i łatwe w przygotowaniu, pięknie prezentują się na stole idealne na różne okazje.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Słoiczek kremu orzechowego 400 g
    50 g masła
    150 g zmielonych orzechów włoskich
    1 łyżka spirytusu lub rumu
    Kawałek biszkoptu, herbatniki
    0,5 szklanki mleka
    3 łyżki cukru
    2-3 łyżki powideł lub dżemu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bajaderka

Bajaderki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, mleko, cukier zagłosuj i wystudź.
    Orzechy zmiel ( trochę zostaw do obsypania). Herbatniki, biszkopt pokrusz, wszystkie składniki połącz ze sobą dodaj spirytus.
    Z masy formuj okrągłe kuleczki i obtaczaj w zmielonych orzechach włoskich. Układaj na papilotkach. Wstaw do lodówki na około 1 godzinę.

Porady

Jeśli bajaderki orzechowe będą jadły dzieci nie dodajemy alkoholu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy włoskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować