Bajaderki

4.5 (197 ocen)

  • 15 min

Szybkie, tanie i smaczne. Dzieci uwielbiają je robić.

  • 15 min

Składniki:

  • * ususzone i starte okrawki ciast (biszkoptów, kruchych, babek itp.)
    * margaryna
    * kakao
    * cukier
    * mleko
    * aromat arakowy lub migdałowy
    *dowolne bakalie
    * wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bajaderki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy z cukrem, margaryną, aromatem i kakao, dodajemy bakalie i starte ciasta (mogą być też starte herbatniki) - tyle aby z masy można było formować kulki. Z ciepłej masy robimy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Schładzamy w lodówce przez ok. 3 godziny. Smacznego

Porady

Ilość składników zależy od tego ile mamy "proszku ciastkowego" :) Pozostałe składniki gotujemy w proporcjach jak zwykłą polewę do ciasta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować