Bardzo szybki deser w przygotowaniu i do tego bardzo łatwy, nie wymaga pieczenia wystarczy tylko schłodzić przed podaniem na stół.
30 min
Więcej niż 10 osób
Składniki:
220 g herbatników
100 g rodzynek
50 g mielonych migdałów
30 g wiórek kokosowych
100 g słonecznika łuskanego
1/2 kostki miękkiego masła
2 łyżki ulubionego dżemu
kilka kropel aromatu pomarańczowego
1.Ciastka kruszyny bardzo drobno, ziarna słonecznika siekamy na drobniejsze kawałki (ja zmieliłam je w młynku przez około 10 sekund). Rodzynki również staramy się posiekać jak najdrobniej.
Ciastka, słonecznik, dżem, rodzynki, masło i aromat pomarańczowy łączymy ze sobą. Po połączeniu składników, ręce moczymy w zimnej wodzie i lepimy kulki o wielkości orzecha włoskiego, każdą obtaczając w mielonych migdałach i wiórkach kokosowych.
Porady
Jeżeli Naszych słodkości nie będą jadły dzieci możemy dodać 1/2 kieliszka ulubionego alkoholu
Komentarze