1 litr mleka
1 szkl. kaszy manny
1 margaryna
4 paczki herbatników (twardych)
kakao (1-2 łyżki)
1 szkl. cukru
aromat waniliowy
aromat cytrynowy
sok z połowy cytryny
Sposób przygotowania przepisu:
Bajaderka
1.
Rozpuścić margarynę z mlekiem. Mleko podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, 1/2 szklanki cukru i pół szklanki kaszy. Gotować to na gęstą masę. Po zagotowaniu dodać aromat waniliowy. Na dno blachy wyłożyć herbatniki na to masę z kaszy z kakao.Drugą część mleka zagotować, dodać kaszę, gotować to na gęstą masę. Dodać sok z cytryny i aromat cytrynowy, wylać na masę kakaową,. przykryć warstwą herbatników. Po ostygnięciu można polać polewę.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze