Bagietkowe zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obieramy cebule, czyścimy pieczarki. Kroimy oba składniki na drobną kostkę, po czym podsmażamy na patelni. Następnie kroimy bagietkę na dość grube krążki. Kładziemy ją na blasze pokrytej papierem do pieczenia, i polewamy oliwą by środek był miękki. Kolejno kładziemy na niej składniki - podsmażoną cebulkę i pieczarki, np. salami (j.w.) i obficie kładziemy starty ser. Pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach. Bułeczki są w środki mięciutkie a skórka jest chrupiąca. Farsz jest niesamowitym połączeniem.
Porady
Jedną bagietką mogą się najeść na spokojnie 2 osoby, po pocięciu i przygotowaniu z jednaj bagietki wychodzi prawie cała blaszka. Danie sycące i bardzo smaczne
Komentarze