Bagietkowe zapiekanki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne na kolacje, lekkie i pożywne.

  • 30 min

Składniki:

  • - bagietka,
    - 3 duże cebule.
    - 10 pieczarek,
    - talerz startego sera,
    - oliwa/olej,
    - np. kawałeczki kurczaka, salami, parówki - do wyboru.

Bagietkowe zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy cebule, czyścimy pieczarki. Kroimy oba składniki na drobną kostkę, po czym podsmażamy na patelni. Następnie kroimy bagietkę na dość grube krążki. Kładziemy ją na blasze pokrytej papierem do pieczenia, i polewamy oliwą by środek był miękki. Kolejno kładziemy na niej składniki - podsmażoną cebulkę i pieczarki, np. salami (j.w.) i obficie kładziemy starty ser. Pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach. Bułeczki są w środki mięciutkie a skórka jest chrupiąca. Farsz jest niesamowitym połączeniem.

Porady

Jedną bagietką mogą się najeść na spokojnie 2 osoby, po pocięciu i przygotowaniu z jednaj bagietki wychodzi prawie cała blaszka. Danie sycące i bardzo smaczne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy