Bagietki pszenno-kukurydziane bez drożdży, nadziane masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na bagietki umieszczamy w dużej misce i mieszamy łyżką. Następnie zagniatamy na gładkie i jednolite ciasto. Dzielimy na 4 równe części i formujemy rulony. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na nim kładziemy pieczywo, lekko spłaszczamy i nie do końca nacinamy pod ukosem. Bagietki smarujemy wodą, posypujemy czarnuszką i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku z termoobiegiem przez około 15 minut. Studzimy na kratce. W siekaczu umieszczamy masło, czosnek, pietruszkę i sól. Miksujemy na gładką masę.
Bagietki nacinamy głębiej, obficie wypełniamy masłem i opcjonalnie startym na dużych oczkach serem. Ponownie zapiekamy przez kilka minut, aż ser i masło się rozpuszczą. Smacznego!
Komentarze