Bagietka z mozzarellą i kiwi

5 (188 ocen)

  • 12 min

Ciekawa propozycja na niedzielne śniadanie, kiedy mamy więcej czasu niż zwykle.

  • 12 min

Składniki:

  • - 1 bagietka
    - 2 kulki mozzarelli po 150 g
    - 2 sztuki kiwi zielone
    - 2 sztuki kiwi żółte
    - masło do smarowania
    - liście bazylii
    - 3-4 łyżki oliwy do polania
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki Kanapki

Bagietka z mozzarellą i kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bagietka z mozzarellą i kiwi 1. - Bagietkę pokroić na skos na równej wielkości kromki.
    - Posmarować bułkę masłem.
    - Kiwi obrać i pokroić w plastry.
    - Mozzarellę pokroić w plastry.
    - Kłaść na zakładkę plasterek kiwi zielonego, mozzarelli i kiwi żółtego.
    - Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na 2-3 minuty.
    - Ser ma być lekko rozpuszczony, należy pilnować aby nie rozpłynął się.
    - Podawać udekorowane listkiem bazylii i polane oliwą.

Porady

Oczywiście można użyć tylko zielone kiwi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Kiwi Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować