Bagietka z masłem paprykowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Tym razem bagietka z ostrą wersją masełka. Idealna na grilla.

  • Łatwy

Składniki:


  • - masło: 1 opakowanie
    - czosnek: 2 ząbki
    - pieprz cayenne: 0.5 łyżeczki
    - bagietka: 1 sztuka
    - papryka słodka: 1 łyżeczka
    - papryka ostra: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Bagietka z masłem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masło paprykowe 1. Masło utrzeć w misce z przyprawami i czosnkiem, uformować i owinąć w papier śniadaniowy. Odstawić do lodówki na kilka godzin.
  • Masło paprykowe 2. Bagietką ponacinać ale nie do końca, w "kieszonki" wkładać pokrojone w plastry masło. Owinąć w folię aluminiową i grillować ok. 10 minut.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy