Bagietka z łososiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zwykła bagietka jest zbyt banalna stąd spontaniczny pomysł na kreatywną przekąskę, której wykonanie zajmuje krótka chwilę, a już sam widok wzmaga apetyt.

  • 20 min

Składniki:

  • bagietka
    50 g łososia na kanapkę
    kilka listków sałaty
    2 plasterki żółtego sera
    3 pomidorki koktajlowe
    masło

Bagietka z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę nacinamy od góry po skosie. "Kieszonki" smarujemy w środku masłem, dodajemy łososia i żółty ser. Następnie pieczemy bagietkę w rozgrzanym piekarniku około 5 min w 150 stopniach.
    Dekorujemy sałatą i przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi.

Porady

Można podawac z ulubionym dipem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy