Bagietka z białą kiełbasą na gorąco

0 (0 ocen)

Sycące danie na gorąco z nutką papryki i ogórka.

Składniki:

  • 1 bagietka
    1-2 białe kiełbaski
    1/2 świeżej czerwonej papryki
    1/2 świeżego ogórka
    szczypta papryki ostrej i słodkiej
    sól i pieprz do smaku
    masło śmietankowe + 1 łyżka oliwy do smażenia

Bagietka z białą kiełbasą na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę kroimy na długość jaką ma kiełbaska.
    Wydrążamy w środku.
  • 2. Paprykę i ogórka myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy: solą, pieprzem i paprykami. Mieszamy.
  • 3. Kiełbasę kroimy wzdłuż na pół i rumienimy na maśle z olejem.
  • 4. Bagietkę ostrożnie smarujemy wewnątrz i na zewnątrz masłem. Wkładamy kiełbasę i ogórki z papryką. (Można naciąć od góry tak jak to widać na zdjęciu)
  • 5. Zapiekamy w piekarniku w 180C.
    Podajemy na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy