bagietka śniadaniowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

idealne danie na śniadanie lub na niezapowiedzianą wizytę przyjaciół

  • 40 min

Składniki:

  • • 4 bagietki
    • 5 jajek
    • 4 plastry szynki gotowanej
    • 4 plastry sera
    • Szczypiorek
    • 5 pieczarek
    • Masło
    • Sól i pieprz

Bagietka śniadaniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na 1 łyżce masła.
  • 2. Ser i szynkę pokropić w kostkę .
  • 3. Do miski wybić jajka, dodać ser i szynkę, posiekany szczypiorek i usmażone pieczarki. Wszystko dobrze wymieszać. Doprawić sola i pieprzem.
  • 4. Z bagietki odciąć delikatnie górę, tak aby powstały łódki. Wybrać w miarę możliwości miąższ. Miąższ posiekać drobno i dodać do miski z jajkami.
  • 5. Bagietki ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Do bagietek włożyć farsz. Zapiekać ok 20 min w temp 180 stopni.

Porady

do farszu można dodać swoje ulubione warzywa np paprykę lub pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy