Bagietka nadziana kiszoną kapustą, a’la kulebiak

  • wyświetlono: 150 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bagietka z kapustą, prosto, szybko, a smacznie. Idealny dodatek do czerwonego barszczu.

AnetaJ
  • 1min
  • Łatwy

Składniki

Bagietka
50-60 dag kapusty świeżej
Kilka suszonych grzybów
Cebula
Sól, pieprz
Oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Bagietka nadziana kiszoną kapustą, a’la kulebiak

  • 1. Suszone grzyby zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 3 godziny lub dłużej (na przykład na noc). Po tym czasie grzyby odcedzić i pokroić.
    Kapustę wraz z grzybami ugotować, aż zmiękną. Odcedzić, wycisnąć i całość drobno posiekać.
    Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oliwie.
    Kapustę i cebulę wymieszać. Doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
    Bagietkę podzielić na dwie lub trzy części, każdą część wydrążyć długim nożem.
    Kapustą napełnić ściśle wydrążone kawałki bagietki.
    Bagietkę przełożyć na folię i położyć na blaszce do pieczenia w piekarniku. Posmarować całą bułkę oliwą z oliwek i zawinąć folię.
    Piec około 20 minut w 200 stopniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kiszona kapustaw kilka chwilbagietkagrzybyprosty przepiskulebiak

Komentarze

Podobne przepisy

gotowe

Dodane przez: ziutula

szybkowar-żeberka z kapustą kiszoną

żeberka z kapustą z szybkowara...

Bigos z kapusty kiszonej

Dodane przez: Kuchnia Marty

Bigos z kapusty kiszonej

Ile gospodyń, tyle przepisów na...

Żeberka pod kiszoną kapustą

Dodane przez: Iwona75

Żeberka duszone pod kiszoną kapustą

Żeberka rozpływają się w ustach,...

Chrupiące placuszki z kiszonej kapusty

Dodane przez: MonaLiza

Chrupiące placuszki z kiszonej kapusty

Rumiane placuszki z ziemniaków...

kotleciki z kapusty kiszonej

Dodane przez: anka205

Kotlety z kiszonej kapusty

Takie troszkę inne ale pyszne kotleciki...

Bigos z kiszonej kapusty

Dodane przez: myszka23

Bigos z kiszonej kapusty

Smaczny, tradycyjny bigos. Pierwszy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE