Bagietka nadziana kiszoną kapustą, a’la kulebiak

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Bagietka z kapustą, prosto, szybko, a smacznie. Idealny dodatek do czerwonego barszczu.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Bagietka
    50-60 dag kapusty świeżej
    Kilka suszonych grzybów
    Cebula
    Sól, pieprz
    Oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bagietka nadziana kiszoną kapustą, a’la kulebiak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone grzyby zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 3 godziny lub dłużej (na przykład na noc). Po tym czasie grzyby odcedzić i pokroić.
    Kapustę wraz z grzybami ugotować, aż zmiękną. Odcedzić, wycisnąć i całość drobno posiekać.
    Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oliwie.
    Kapustę i cebulę wymieszać. Doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
    Bagietkę podzielić na dwie lub trzy części, każdą część wydrążyć długim nożem.
    Kapustą napełnić ściśle wydrążone kawałki bagietki.
    Bagietkę przełożyć na folię i położyć na blaszce do pieczenia w piekarniku. Posmarować całą bułkę oliwą z oliwek i zawinąć folię.
    Piec około 20 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Grzyby Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować