Bagietka nadziana

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pomysl na ciepla kolacje, popoludniowa przekaske

  • 25 min

Składniki:

  • Bagietka
    Papryka
    Laska cienkiej kiełbasy- ja wybrałam wiejska taka jasna
    Serek topiony 1 do 2

Bagietka nadziana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kielbase obieramy z flaka i rozdrabniamy widelcem, papryke kroimy w drobniutka kosteczke.
    Kielbase i papryke wrzucamy na rozgrzana patelnie, lekko podsmazamy dodajemy rozdrobniony serek topiony i leciutko podlewamy woda, ale tylko kropelke, dokladnie mieszamy do rozpuszcznia serka. Mozna przykryc patelnia na kilka chwil. Przyprawiamy sola i pieprzem,

    Bagietke przekrawamy wzdloz, lekko wydrązamy srodek. Wkladamy do srodka wczesniej przygotowany farsz, lekko ugniatajac.
    Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180-200st na okolo 10 min.

    Polecam!

Porady

Do farszu mozna dodac cebule, pieczarki!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy