Bagietka maślana zapieczona

0 (0 ocen)

  • 10 min

Prosta zapiekanka – bardzo smakowita .

  • 10 min

Składniki:

  • 1 bagietka maślana
    ½ kostki masła
    10 dag serka topionego kremowego
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
    sól do smaku

Bagietka maślana zapieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozetrzeć z solą ( na miazgę) czosnek . Zrobić pastę z masła, serka topionego , czosnku i natki pietruszki i doprawić do smaku solą jeśli trzeba .
    Bagietkę ponacinać tak by się nie rozpadła .W nacięcia włożyć po łyżeczce pasty maślano-serowej . Zawinąć bagietkę w folię aluminiową i wstawić do nagrzanego do 200 * C piekarnika . Zapiekać 20 minut ( po 15 minutach rozchylić folię )
    Podawać w towarzystwie sałat, pomidorów lub grillowanych mięs .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy