Bagietka czosnkowa -ziołowa

4.5 (160 ocen)

święta wielkanocne sie juz zbliżają jest to doskonały dodatek do żurku

Składniki:

  • Długa bagietka
    czosnek
    zioła wg uznania (np. bazylia, oregano)
    sól
    ok 1/4 kostki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Bagietka czosnkowa -ziołowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naciąć całą bagietkę na małe kromeczki, ale nie do końca - tak, żeby się nie rozerwała.
    Przygotować folię, w której będzie się piec bagietka, rozgrzać piekarnik. Naciętą bagietkę ułożyć na folii.
    Czosnek (ilość ząbków wg uznania, ja lubię jak jest dużo czosnku) pokroić w drobną kostkę, posolić do smaku, połączyć z masłem i ziołami.
    Po kolei smarować każde nacięcie w bułce.
    Zawinąć dokładnie w folię.
    Piec ok. 15-20 minut, zależy od piekarnika.
    Jak w całym domu czuć czosnkiem to znaczy, że zaraz można spałaszować tą pyszność! Oczywiście na gorąco!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować