Bagietka czosnkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Po co kupować mrożone gotowce jak można zrobić własne.. i to o wiele lepsze...

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bagietka: 2 sztuki
    - masło: 8 łyżek
    - Ząbki czosnku: 2 sztuki
    - czosnek niedźwiedzi suszony: 2 łyżeczki
    - Żółty ser starty: 0.5 szklanki

Bagietka czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bagietka czosnkowa 1. Masło utrzeć z przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Dodac zioła np natkę. Ja dałam łyżeczkę czosnku niedzwiedziego. Bagietkę ponacinać w 7-8 miejscach ale uważać zeby nie przeciąć bułki do końca. W każde nacięcie nożem wsmarowac masło czosnkowe. Z wierzchu posypać drobno startym serem (ja uzyłam tartego typu parmezan i posypałam jeszcze czosnkiem niedzwiedzim). Zapiekać w 200st w piekarniku ok. 8-10 minut aż wierzch się zarumieni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy