bagietka bogato nadziana

  • wyświetlono: 357 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Oryginalny sposób na zapiekankę. Dzięki temu, że bagietka/bułka paryska pieczona jest w całości po upieczeniu możemy pokroić ją na 2-3cm kromki. W ten prosty sposób zwykła zapiekanka stanie się gwiazdą nie jednej domówki;)

Kasja1986
  • 6 porcje
  • 20min

Składniki

bagietka lub bułka paryska
30 dag sera gran capitan semicurado, lub innego sera dojrzewającego
35 g kiełbasy chorizo
natka pietruszki
świeże chili
szalotka
2-3 żółte pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania przepisu:

bagietka bogato nadziana

  • image-0gw4dsm1. Z bagietki odcinamy piętkę z jednej strony. Z bułki wydrążamy środek.
  • image-08dx3qv2. Ser, chorizo, szalotkę i natkę pietruszki miksujemy w malakserze. Do zmiksowanej masy dodajemy pokrojone w plasterki pomidory i chili.
  • image-007g99l3. Masą napełniamy wydrążoną bułkę.
  • image-1uxk8ot4. Wcześniej odciętą piętką zasklepiamy otwór. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach C.
  • 5. Bagietkę po upieczeniu kroimy ząbkowanym nożem do chleba na kromki o grubości 2-3 cm. Podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilz_roznych_stron_swiataprzepis_miesiąca1000

Komentarze

Podobne przepisy

Czosnkowe bagietki

Dodane przez: czarrna

Czosnkowe bagietki

Pomysł na śniadanie

Bagietka caprese

Dodane przez: 2milutka

Bagietka caprese

Zdrowo i lekko na wiosenno-letnie...

Zapiekana bagietka ze szpinakiem

Dodane przez: ewiczka2304

Zapiekana bagietka ze szpinakiem

Choć w moim domu szpinak jest jadany...

image-0k0pynr

Dodane przez: Ewelina Marcin

BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA

Bagietka to wyśmienita przekąska...

sadzona bagietka

Dodane przez: paolineczka

Sadzona bagietka

Nadziana babeczka z sadzonym jajeczkiem

bagietka śniadaniowa

Dodane przez: tatalia

bagietka śniadaniowa

idealne danie na śniadanie lub...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE