BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bagietka to wyśmienita przekąska z dużą ilością bazylii oraz idealny dodatek do dań grillowych.

  • 30 min

Składniki:


  • 1 duża bagietka
    125g masła
    5 ząbków czosnku
    3 garście świeżej bazylii
    2 łyżki kopru
    25g żółtego sera
    sól
    pieprz

Bagietka bazyliowo – czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0i0h2tr 1. Zmiksować w malakserze bazylię, czosnek, koper a następnie wymieszać
    z masłem. Doprawić solą i pieprzem.

  • image-0gckxl5 2. Na tarce zetrzeć żółty ser.
  • image-1si0j0l 3. Bagietkę ponacinać w odstępach 1,5-2cm (nie kroić w oddzielne kromki).
  • image-1xmhprs 4. Środek ponacinanej bagietki posmarować z każdej strony masłem
    z ziołami i wypełnić żółtym serem.
  • image-0m7pq49 5. Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym
    do 200 stopni przez około 10-15 minut aż się zrumienią
    (bagietkę można również przyrządzić na grillu).

Komentarze

Podobne przepisy