REKLAMA
Jak wam mija niedzielne popołudnie ? mi jakoś powoli ponieważ mam takie bóle kręgosłupa że wszystkiego się odechciewa, lecz mimo bólu na siedząco postanowiłam zrobić babkę ziemniaczaną jaka robiła nam mama w dzieciństwie. Jest to taka biedniejsza wersja babki za to smak i zapach z lat mojego dzieciństwa. Teraz ludzie robiąc babki ziemniaczane dodają różne składniki a mianowicie droższą kiełbasę czy szynkę w mojej babce jest tylko boczek ale to już podam w opisie składników.
Agnieszka
(średnia 0 z 0 głosów)
Z serii powrotów do smaków dzieciństwa poleca się babka ziemniaczana z boczkiem - proste i pyszne :)
Regionalne danie z Podlasia. Niezwykle proste, łatwe w przygotowaniu, pyszne ze szklanką mleka i kwaśną śmietaną
Pyszne danie dla wszystkich wielbicieli ziemniaków... i nie tylko! :)
Babka ziemniaczana to prosta i smaczna potrawa kuchni regionalnej głównie Suwalszczyzny i Podlasia. W tradycyjnej wersji przepisu do babki dodaje się mięso: kawałki boczku, kiełbasy, skwarki ze słoniny. Najbardziej lubię babkę ziemniaczaną w wersji wegetariańskiej i taką upiekłam.
pyszna alternatywa gotowanych ziemniaków
Tradycyjna potrawa kuchni białoruskiej , popularna na Podlasiu i Suwalszczyźnie.
Komentarze