BaBKA ZE ŚLIWKĄ WĘGIERKĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Szybkie ciasto i bardzo smaczne

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 szklanki mąki
    cukier waniliowy
    1,5 szklanki cukru
    1,5 szklanki mleka
    5 jajek
    1,5 kostki margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    kg śliwek węgierek

Babka ze śliwką węgierką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać proszek do pieczenia, mąkę, mleko, ostudzoną margarynę i wymieszać. Na koniec dodać pianę i wymieszać. Śliwki wypestkować umyć odsączyć i wrzucić do ciasta. Wylać na formę i piec około godziny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy