Babka z z sokiem z buraka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Piękna różowa babka z naturalnym barwnikiem.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • CIASTO
    - 250g margaryny zwykłej
    - 100g masła
    - 14 łyżek mąki ziemniaczanej
    - 7 łyżek mąki pszennej
    - 5 białek
    - 7 łyżek cukru pudru
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1/3 szklanki soku z buraka
    - aromat waniliowy

    LUKIER
    - 1 szklanka cukru pudru
    - 5 łyżek soku z buraka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Sok

Babka z z sokiem z buraka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło i margarynę przekładamy do misy robota i ucieramy przez 15min na najwyższych obrotach.
    2. Dodajemy cukier puder, ciągle ucieramy.
    3. Zmniejszyć obroty i dodać mąki i proszek do pieczenia oraz aromat. Mieszamy 5min.
    4. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy stopniowo do ciasta. Mieszamy.
    5. Dodajemy sok z buraka i mieszamy jeszcze chwilkę,
    6. Blachę na babkę smarujemy olejem i podsypujemy bułką tartą.
    7. Do blachy przekładamy ciasto. Wierzch wygładzamy łyżką.
    8. Babkę pieczemy przez 1h w temperaturze 180°.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sok z buraka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4.02 (619 ocen)

Opublikowany w Magazynie
babka piaskowa

To może cię zainteresować