Babka z serków homogenizowanych

4.47 (173 ocen)

  • 15 min

Pyszna puszysta babka ozdobi każdy stół.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    4 jaja
    1 szklanka cukru
    3 serki homogenizowane waniliowe po 150 g każdy
    kilka kropli zapachu cytrynowego
    2,5 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 paczka margaryny
    150 g rodzynek sułtanek
    1/2 opakowania kandyzowanej skórki cytrynowej
Wystaw ocenę:

4.47 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka z serków homogenizowanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka z serków homogenizowanych 1. Miękką margarynę utrzeć z cukrem a następnie dodawać po 1 jajku ciągle mieszając.
    Na końcu dodać serek, mąkę, proszek do pieczenia oraz zapach cytrynowy.
    Rodzynki zalać wrzątkiem, osączyć i zasypać 1 łyżką mąki i dobrze wymieszać.
    Dodać do ciasta razem ze skórką cytrynową i dobrze wymieszać.
    Ciasto jest dość gęste.
    Babkę do pieczenia posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
    Wlać ciasto do formy i piec w 180 C przez 45 minut.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować