Babka z malinami

4.99 (182 ocen)

Idealna babka na szybko do kawki i herbatki :)

Składniki:

  • 5 jajek
    1 szklanka cukru
    1,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    25 dkg margaryny
    30 dkg malin
    cukier puder do posypania babki
Wystaw ocenę:

4.99 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka z malinami 1. Margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia.

    Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka, na sam koniec dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wystudzoną margarynę, delikatnie mieszamy.

    Ciasto przelewamy do formy.
  • Babka z malinami 2. Na cieście układamy maliny.
  • Babka z malinami 3. Babkę pieczemy w temp. 180 stopni około 45 minut.
  • Babka z malinami 4. Po upieczeniu i lekkim ostudzeniu babkę posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować