Babka z majonezem

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

Babka jest puszysta jak chmurka.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 jajek
    1 szklanka cukru
    4 łyżki majonezu Winiary
    0,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    pół opakowania cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier puder do posypania

Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, majonez i cukier waniliowy.
    Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do białek, delikatnie mieszamy łyżką.
    Formę z kominem smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tarta i wylewamy masę.
    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 50 minut.
    Po upieczeniu wyjmujemy czekamy 10 minut i wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować