Babka z kurczaka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z kurczaka kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka. Układamy w formie typu keksówka, tak żeby połowa mięsa zwisała a dno było przykryte.
2.Cebule obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
3.Do miski wbijamy dwa jajka i żółtko, ubijamy razem mąką pszenna oraz śmietaną i łączymy z startym serem na tarce o dużych oczach. Połowę masy wykładamy na mięso.
4.Na masie układamy grzyby i przykrywamy pozostałą masą.
Paprykę obieramy z nasion, drobno kroimy i układamy na masie.
5.Wierzch przykrywamy zwisającym mięsem.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
Komentarze