Babka z kurczaka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Takie danie możemy podać na ciepło jak również na zimno. Mięso z kurczaka przyprawione aromatyczną przyprawą, faszerowane pieczarkami oraz papryką.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet z kurczaka
    • 1 cebula
    • 1 kg pieczarek
    • 1 papryka czerwona
    • 2 całe jajka + żółtko
    • 330 ml śmietany 30 %
    • 2 łyżki maki pszennej
    • 20 dag sera żółtego
    • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Babka z kurczaka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso z kurczaka kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka. Układamy w formie typu keksówka, tak żeby połowa mięsa zwisała a dno było przykryte.
  • pieczarki 2. Cebule obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • masa 3. Do miski wbijamy dwa jajka i żółtko, ubijamy razem mąką pszenna oraz śmietaną i łączymy z startym serem na tarce o dużych oczach. Połowę masy wykładamy na mięso.
  • papryka 4. Na masie układamy grzyby i przykrywamy pozostałą masą.
    Paprykę obieramy z nasion, drobno kroimy i układamy na masie.
  • babka 5. Wierzch przykrywamy zwisającym mięsem.
    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
  • babka 6. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurczak Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować