BABKA Z KISIELI

4.5 (199 ocen)

  • 60 min

Oryginalny, ciekawy smak i kolor. Wspaniała dla dzieci i dorosłych.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 szklaka mąki
    3 torebki kisielu truskawkowego
    3 torebki kisielu cytrynowego
    1 szklanka cukru
    1 szklanka oleju
    6 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    kilka łyżeczek konfitury truskawkowej
    polewa truskawkowa
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka z kisieli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka z kisieli 1. Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, kisiel i
    olej. Miksować do uzyskania jednolitej masy. Foremkę na babkę
    wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać połowę ciasta,
    nałożyć na nim konfiturę truskawkową, zalać drugą połową ciasta.
    (Po upieczeniu konfitura będzie na dnie ciasta). Wstawić do lekko
    nagranego piekarnika. Piec w temp.180st-200st do zrumienienia. Gdy
    ostygnie
    wyjąć ostrożnie z foremki, odwrócić i polać polewą czekoladową
    (przygotowaną w/g przepisu na opakowaniu).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować