BABKA Z KISIELI

  • wyświetlono: 4362 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Oryginalny, ciekawy smak i kolor. Wspaniała dla dzieci i dorosłych.

Karioka
  • 60min

Składniki

Składniki:
1 szklaka mąki
3 torebki kisielu truskawkowego
3 torebki kisielu cytrynowego
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka łyżeczek konfitury truskawkowej
polewa truskawkowa

Sposób przygotowania przepisu:

BABKA Z KISIELI

  • Babka z kisieli1. Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, kisiel i
    olej. Miksować do uzyskania jednolitej masy. Foremkę na babkę
    wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać połowę ciasta,
    nałożyć na nim konfiturę truskawkową, zalać drugą połową ciasta.
    (Po upieczeniu konfitura będzie na dnie ciasta). Wstawić do lekko
    nagranego piekarnika. Piec w temp.180st-200st do zrumienienia. Gdy
    ostygnie
    wyjąć ostrożnie z foremki, odwrócić i polać polewą czekoladową
    (przygotowaną w/g przepisu na opakowaniu).

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzuszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylababka s kisieli kisiel ciasto
 

Komentarze

Podobne przepisy

Deser jaglany z puddingiem chia i truskawkami

Dodane przez: beciiaaa

Deser jaglany z puddingiem chia i truskawkami

Bardzo prosty, pyszny deser. Idealny...

Sorbet ananasowo z truskawkami

Dodane przez: beciiaaa

Sorbet ananasowy z truskawkami

Pyszny i orzeźwiający deser na...

Wielkanocne koszyczki z galaretką.

Dodane przez: grzesiek

Wielkanocne koszyczki z galaretką

winogron dekoracyjny w wiórkach...

gofry

Dodane przez: czarrna

Gofry

Słodkie śniadanko :)

Eklerki z kremem czekoladowym

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Eklerki z kremem czekoladowym

Słodkie, rozpływające się w ustach,...

Pączki wiedeńskie

Dodane przez: czarrna

Pączki wiedeńskie

Szybki deser :)