Babka z kakao i mleczkiem kokosowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bardzo smaczna babka z delikatną nutką kokosowego smaku.

  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 0.5 kilograma
    - cukier: 25 dekagramów
    - margaryna: 25 dekagramów
    - jajka: 4 sztuki
    - mleczko kokosowe: 1 szklanka
    - kakao: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia (małe opakowanie): 1 opakowanie
    DODATKOWO::
    - cukier puder (do posypania): 0.5 szklanki

Babka z kakao i mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem na krem, następnie dodać po jednym żółtku i porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewając mleko kokosowe, na koniec wymieszać z pianą z białek. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao.
  • babka z kakao  i mleczkiem kokosowym 2. Formę do pieczenia babki wysmarować tłuszczem i przełożyć ciasto jasne, a na nie ciasto z kakao.
  • babka z kakao  i mleczkiem kokosowym 3. Piec w temp. 180st do 70 min, po upieczeniu i wystudzeniu ciasto wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy