BABKA Z JABŁKAMI

4.99 (181 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Bardzo delikatna babka z jabłkami, bardzo dobra.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:


  • -5 jajek
    -1 margaryna-250 g.
    -200 g. cukru
    -1 cukier waniliowy
    -starta skórka z cytryny
    -sok z 1/2 cytryny
    -180 g. mąki tortowej
    -180 g. mąki ziemniaczanej
    -2 łyżeczki proszek do piecz.
    -2 duże jabłka
Wystaw ocenę:

4.99 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warstwa jabłek 1. Utrzeć margarynę z żółtkami i połową cukru. Przesiać mąki z proszkiem.Dodać sok i skórkę z cytryny i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru. Wszystko lekko wymieszać. Połowę ciasta wylać do wysmarowanej keksówki 12X30 i wyłożonej papierem do pieczenia. Poukładać kawałki jabłek. Zalać resztą ciasta, albo wylać całe i jabłka powciskać.
  • 2. Piec w 180* ok.45 min.
    Po upieczeniu, babkę wyjąć, obracając na deskę.Zdjąć papier. Po przestygnięciu,obrócić i posypać pudrem cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować