Babka z coca-colą

3.63 (8 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wilgotna, mocno kakaowa babka. Dodatek coca coli sprawia, że babka jest puszysta. Można ją ewentualnie zastąpić oranżadą lub w ostateczności wodą gazowaną - w takim przypadku trzeba dodać odrobinę więcej cukru.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
    3 czubate łyżki kakao
    2 zaokrąglone łyżeczki proszku do pieczenia
    150 g cukru
    150 ml coca coli
    100 ml oleju
    2 duże jajka
    50 g mlecznej czekolady do polania
    cukrowa posypka
Wystaw ocenę:

3.63 (8 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka z coca-colą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę, dosypać kakao, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać łyżką. Wbić całe jajka, wlać coca colę i olej, krótko zmiksować. Wylać do silikonowej formy na babkę.
  • 2. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25 minut. Wyjąć na kratkę, ostudzić.
  • 3. Polać rozpuszczoną czekoladą, posypać kolorową cukrową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Coca cola Kakao Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować