Babka z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

babka dwukolorowa z brzoskwiniami z puszki...

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka - 5 szt
    cukier puder - 20 dag
    cukier waniliowy - 1 op
    mąka pszenna - 35 dag
    proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
    kakao - 2 łyżeczki
    masło - 15 dag
    mleko - 100 ml
    brzoskwinie - 1 puszka
    tłuszcz do formy
    bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babka piaskowa

Babka z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło miękkie utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, następnie stopniowo dodawać żółtka, utrzeć do połączenia się składników.
    Dodać stopniowo przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia, mieszając dolewamy mleko stopniowo.
    Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem delikatnie.
    Połowe ciasta przekładamy do miseczki i dodajemy kakao, dokładnie mieszamy.
    Osączone brzoskwinie kroimy w kostkę i mieszamy z jasnym ciastem.
    Formę podłużną smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy do niej ciasto jasne z brzoskwiniami i dodajemy na wierzch ciemne.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180stC i pieczemy ok 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować