BABKA Z BIAŁEK

4.5 (189 ocen)

Doskonały sposób na wykorzystanie białek

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    7 białek
    1 szklanka cukru
    250 g stopionego masła
    3/4 szklanki ciepłego mleka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    aromat pomarańczowy
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka z białek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka z białek 1. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno. Następnie cały czas ubijając dodajemy cukier i ubijać jeszcze ok 10 minut . Cały czas miksując dodajemy mleko, masło i mąkę. Na koniec cukier waniliowy i aromat pomarańczowy. Ucieramy do momentu aż składniki dobrze się połączą.
    Ciasto przelewamy do formy babkowej wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Równamy wierzch. Pieczemy w temp.170°C przez 45 minut do tzw. suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować