Babka z bakaliami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Babka z bakaliami, goście będą zachwyceni

  • Łatwy

Składniki:

  • - Ciasto: jajek: 5 sztuk
    - cukru pudru: 0.75 szklanki
    - mąki tortowej: 1 szklanka
    - mąki ziemniaczanej (płaskie): 2 łyżki
    - budynie waniliowe 40g (lub śmietankowe): 2 sztuki
    - proszku do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - cukru waniliowego: 1 łyżeczka
    - margaryny: 0.75 sztuki
    - bakalii (orzechy,rodzynki,ananas kandyzowany itd.): 5 łyżek

Babka z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę.Następnie dodawać
    przesiane mąki , budyń i proszek do pieczenia. Połączyć za pomocą
    miksera. Wlać letnią rozpuszczoną margarynę, połączyć. Na koniec
    dodać oprószone w mące bakalie. Wymieszać,wlać do podłużnej formy keksowej.
  • 2. Upiec Temperatura piekarnika : 175oC, Czas pieczenia: 45 minut.
  • 3. Po upieczeniu babkę udekorować lukrem, kandyzowaną skórką z
    pomarańczy lub cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy