150 g mąki pszennej
150 g mąki jaglanej
300 g serka ricotta
100 g czekolady deserowej
3 jajka
150 g cukru
sok i otarta skórka z jednej cytryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
masła do wysmarowania formy
Sposób przygotowania przepisu:
Babka Wielkanocna
1.
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy serek ricotta, sok z cytryny, otartą skórkę. W dalszym ciągu ucieramy. Dodajemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec łączymy wszystko z pianą z białek .
Pieczemy 45 min - 180 stopni.
Studzimy ciasto i polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Posypujemy otartą skórka z cytryny.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze