Babka ucierana z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło, cukier, cukier waniliowy i żółtka, utrzeć. Następnie wsypać mąkę i proszek
do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę.
Białka ubić na sztywno. Dodać do ciasta.
Większą część ciasta, przełożyć do foremki
na babkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą.
2.Do pozostałej części ciasta, dodać kakao i nutellę. Utrzeć do połączenia składników.
Następnie wyłożyć do foremki, na jasną cześć ciasta.
Tak przygotowaną babkę, wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni
i piec 50-60 minut. Do suchego patyczka.
3.Wystudzoną babkę, posypać cukrem pudrem.
Porady
Jeśli nie chcecie używać nutelli, wystarczy zamiast tego, dodać jeszcze jedną łyżkę kakao.
Komentarze