Babka ucierana z kawą rozpuszczalną .

4.51 (180 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Pyszna babka o delikatnym smaku z kawą w tle.Idealna do kawy czy na deser.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 1/2 kostki margaryny
    1 jajko
    1 szkl anka drobnego cukru
    2 szkl.mąki
    1 szkl.kefiru lub maślanki ewentualnie kefiru
    1,5 łyżeczki sody
    3 łyzki kawy rozpuszczalnej
Wystaw ocenę:

4.51 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka ucierana z kawą rozpuszczalną . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucierać z cukrem i jajkiem,aż się połączą w jednolitą masę,Dodać kefir i dokładnie wymieszać.Mąkę przesiać razem z sodą i dodać do masy i wymieszać.Połowę masy przełożyć do małej blachy .Do reszty masy dodać kawe rozpuszczalną , wymieszać i przełożyć na masę w blasze.Wyrównaći przy okazji widelcem wykonac tzw. falę , w domu mówie na to :esy floresy) .Piec około 50 minut .w piekarniku nagrzanym do 170 stopni/

Porady

Babke mozna posypac cukrem pudrem . składniki podane na mała blache.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować