Babka ucierana na proszku

4.5 (187 ocen)

Przepis pochodzi z książki kucharskiej z 1960 roku.

Składniki:

  • 10 dag margaryny
    4 duże jajka
    12 dag cukru pudru
    cukier waniliowy
    skórka z cytryny
    olejek migdałowego około 6 kropel
    1 łyżka soku z cytryny
    3 łyżki śmietany
    20 dag mąki
    5 dag mąki ziemniaczanej
    1/2 paczki proszku do pieczenia ok 1,5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka ucierana na proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć ,dodawać żółtka,cukier,cukier waniliowy, skórkę z cytryny,olejek,sok i śmietanę .Wszystkie składniki utrzeć.Ubić i dodać pianę i proszek i mąki i lekko wymieszać. Piec 30-40 minut w 170 stopniach.

Porady

polać polewą czekoladową!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować