BABKA -TULIPAN

0 (0 ocen)

  • 60 min

Piękna świąteczna ,kolorowa babka .Przepis łatwy w przygotowaniu;

  • 60 min

Składniki:




  • Składniki:

    6 jajek
    1 margaryna
    1 i 1/2 szklanki cukru
    2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki oleju
    1 cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 budyń waniliowy
    1 kisiel wiśniowy
    2 łyżki suchego maku
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka -tulipan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem,dodać żółtka.Dokładnie utrzeć.Dodać mąkę z proszkiem,olej i ubitą pianę z białek.Ciasto podzielić na 4 części:

    dodać budyń-wymieszać
    dodać kakao-wymieszać
    dodać mak-wymieszać
    dodać kisiel-wymieszać
    Ciasto układać na przemian po jednej łyżce.Przed włożeniem do piekarnika przekroić nożem dookoła.Piec ok 50 min 180C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować