Babka trzy smaki

0 (0 ocen)

Babkę robi się bardzo szybko i szybko znika.

Składniki:


  • 5 jajek
    1 szklanka cukru
    20 dag masła
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 płaska łyżka kakao
    3 łyżki mielonych migdałów

Babka trzy smaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera na puszysto. Porcjami dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,wlać roztopione letnie masło i całość dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na trzy części.Formę 30*10 cm wysmarować i wysypać kaszą manną.Wlać białe ciasto.Do drugiej części ciasta dodać mielone migdały ,wymieszać i wylać na białe ciasto.Do trzeciej części ciasta dodać kakao ,wymieszać i wylać na ciasto z migdałami Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez ok. 45 minut. Zimną babkę oprószyć cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chałka TRZY SMAKI

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chałka TRZY SMAKI

benka Ciasto drożdżowe w trzech smakach i kolorach splecionych ze sobą. 2 godz.