BABKA ŚMIETANOWA Z MIGDAŁAMI\

0 (0 ocen)

Pyszna wilgotna babeczka z migdałami

Składniki:

  • 2 szkl mąki
    3 jajka
    1 szkl kwaśnej śmietany
    1 szkl cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki płatków migdałowych
    1 łyżka masła
    2 cukry waniliowe

Babka śmietanowa z migdałami\ - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i masłem wlać śmietanę i cały czas mieszając wsypać mąkę z proszkiem , dodać migdały i wymieszać.
  • 2. Formę z kominkiem wysmarować margaryną i wysypać kaszą manną , przelać ciasto .
  • 3. Piec w temp 180 st. około 35/ 40 minut do suchego patyczka.

Porady

Jeśli macie dużą foremkę do babki to zróbcie ciasto z podwójnej porcji.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy